Kylian Mbappe, pus la zid de un campion mondial cu Franța: ”Sper din tot sufletul să plece!”

de: Beatrice Dumitru
03 01. 2024

Un fost campion mondial cu naționala Franței a lansat un atac brutal la adresa lui Kylian Mbappe. Totul s-a declanșat după ce presa din Spania a anunțat că starul lui PSG și-a rezervat o locuință în Madrid, ceea ce poate însemna că se pregătește de un transfera la Real.

Atac dur la Kylian Mbappe

Kylian Mbappe (25 de ani) a intrat în ultimele șase luni de contract cu PSG și poate semna gratis cu orice echipă își dorește. În 2023, internaționalul francez a refuzat-o pe Real Madrid și a decis să își prelungească contractul cu echipa din capitala Franței. Acum, presa din Spania a anunțat că jucătorul și-a rezervat o locuință în Madrid și ar putea semna cu ”Galacticii”.

Cristophe Dugarry, câștigător al Cupei Mondiale în 1998 alături de Franța, l-a atacat dur pe Kylian Mbappe. Fostul internaționalul francez a susținut că s-a săturat ca din șase în șase luni să audă vești despre viitorul atacantului lui PSG.

Cristophe Dugarry, campion mondial cu Franța. Sursa foto: Profimedia

 

”Am impresia că o dată la șase luni este așa: rămâne sau pleacă. Asta mă deranjează. M-am săturat. Vreau ca Mbappe să se angajeze într-un proiect realizat de un club și să nu mai fie într-un proiect personal.

M-am săturat să ascult la fiecare șase luni discuții despre viitorul său club. Nu mă mai interesează. Sper din tot sufletul să plece. Am constatat că în dueluri este din ce în ce mai previzibil, îi lipsește forța”, a declarat Cristophe Dugarry, potrivit RMC Sport.

”Pare un copil mic”

Una dintre cele mai mari dorințe ale conducerii de pe Parc des Princes este câștigarea Ligii Campionilor. Dugarry nu a uitat că Mbappe a fost adus la Paris pentru a ajuta echipa să îndeplinească acest obiectiv. PSG a fost aproape de trofeu în ediția din 2019/2020, dar Bayern Munchen s-a impus cu 1-0 în finală.

Citește și: Ce sacrificiu a făcut Kylian Mbappe pentru a fi reprimit la PSG. Dezvăluirea făcută de francezi

Până la proba contrarie, fotbalul este un sport de echipă. Nu a fost adus pentru statistici, ci pentru ca PSG său să câștige Liga Campionilor. Nu este cazul în acest moment.

Și-a dorit toată puterea, să fie liderul echipei, iar acum că este, pare un copil mic. Uneori mi se pare că acest rol este prea mare pentru el”, a adăugat Dugarry.

Luis Enrique, întrebat direct dacă Kylian Mbappe va semna cu PSG

Kylian Mbappe a fost aproape să semneze cu Real Madrid, însă s-a răzgândit în ultimul moment și și-a prelungit contractul cu PSG. Acum, echipa spaniolă este din nou văzută drept favorită pentru semnătura francezului. Luis Enrique, antrenorul lui PSG a fost întrebat dacă atacantul ar putea semna un nou contract cu campioana Franței.

”Voi gestiona situația așa cum am făcut-o întotdeauna. Nu este ceva ce depinde de mine, dacă Mbappe va semna prelungirea contractului cu PSG. Nu sunt persoana potrivită să răspundă la această întrebare.

Citește și: Imaginile zilei în sportul mondial. Kylian Mbappé, escortat de polițiști înarmați și de vehicule blindate – VIDEO

Ca antrenor, dacă pot avea mai mulți jucători pe aceeași poziție, aș fi încântat. Vom fi atenți în fereastra de transferuri. Piața este complicată pentru fiecare poziție”, a declarat Luis Enrique.

Pentru că a intrat în ultimele șase luni de contract, Kylian Mbappe poate semna cu orice formație, fără ca PSG să încaseze vreun ban. 180 de milioane de euro a costat atacantul în 2017, când a fost adus de la Monaco.